Lipat kaki seluar?

Posted on 7:53 AM

In English it is called upturned cuffs..

This is not a new trend! Dah lama orang buat macam ni cuma segan sikit kalau nak buat macam ni sebab confirm parents n siblings kutuk kaw sebab maybe macam retard sikit but for me its so cool and nice. Boleh buat macam ni but not to work or class! Confirm kena marah punya! And thanks to GQ!


Nice?
Boleh juga dengan jeans but i prefer khakis and leather shoes! Tapi ada juga certain orang yang pakai jeans and sneakers and mostly nak tayang sneakers. Yer laa sneakers rare mesti rr kena tunjuk kan? Seluar besar gedabak tak boleh buat macam ni!

Nak lipat make sure jangan laa lipat kemas sangat macam lipat tu dah kena jahit. Make it like tak sengaja dan bukan dibuat (paham tak?) and sneakers kalau nak pakai make sure simple and color yang natural or lagi senang canvas sneakers macam vans slip on dll!!

TRY IT GUYS!

adidas X STARWARS

Posted on 9:23 PM

Well if u guys pernah singgah adidas originals kat pavillion for sure pernah nampak adidas collab starwars sneakers! Hermmm bagi aku biasa jer sebab tak menarik tapi sumpah dalam ebay price dah naik eventho sikit tapi camni laa, retail price = RM 4++ , ebay = RM 1+++ . Hermmm cam sial juga laa reseller tu tapi aku rasa susah orang nak beli sebab simple and collab yang tak menarik ok. So aku tunjuk korang ADIDAS X STARWARS .

Ed Hardy

Posted on 5:59 AM

Aku still sampai bila2 takkan terima Ed Hardy sebab pattern yang over dan serabut. Mostly bila aku cakap camtu orang kondem aku balik sebab aku tak mampu? Hahahahaha aku takkan beli Ed Hardy sebab retard jer pakai Ed Hardy konon2 kaya beli Ed Hardy original (bersepah fake). Tak hype langsung!

pattern yang semak!

Baik angkut NEW ERA


Lawa lagi Onitsuka Tiger tokidoki! Van Iron Maiden lagi jahat!

Birkenstock Davos

Posted on 5:47 AM


Aku lagi suka ni dari CROCS

GINGHAM

Posted on 11:23 PM

Gingham ni actually clothing fabric hasil dari yarn-dyed cotton. Biasanya kita boleh tengok kat lapik meja makan mak kita paling senang yang mat salleh selalu guna time picnic. Biasa orang panggil baju kotak2 tapi pattern lain and mostly pattern micro size. So kali nie aku review GAP Gingham.

Ni gingham from GAP and sebab aku tunjuk GAP gingham shirt because GAP paling murah for this type of shirt tapi ada juga brand lain TOM FORD, FRED PERRY, DUNHILL, BROOKS BROTHERS, POLO by Ralph Lauren and TOMMY HILFIGER but mostly yang ni semua mahal tapi maybe pattern lagi cun.

Shirt macam ni ok juga nak pakai pergi kelas, kerja, lepak dan ok juga kalau nak kenakan tie sekali tapi make sure knitted or classic(skinny tie lagi ok!) So try la!

COMPLEX mag!

Posted on 9:56 AM


Mostly kita semua tau magazine DETAILS and GQ yang mostly cover pasal fashion mostly senang cerita casual, elegant punya style. But COMPLEX mostly streetwear and founded by Marc Ecko! Tak kenal Marc Ecko? Senang jer, google!

Magazine COMPLEX for guys aku rasa tapi ada certain part diorang cover pasal herm babes! Dalam magazine ni korang semua boleh kenal banyak stuff baru yang tak pernah korang tau sebelum ni and korang akan rasa cam hermm so not me..

So nak tau lebih korang semua beli laa magazine ni tapi susah sikit nak cari so kalau jumpa korang memang luck kalau dapat latest punyer issue sebab cepat habis juga la kat Malaysia ni. Tapi lagi senang korang terus shoot jer kat www.complex.com ! Nak lagi senang korang subscribe jer!


This is the ultimate buyer's guide for men




COMPLEX ada dua cover and yang the other cover memang terbaik! I wont show it here guys, sorry!

sagem X PUMA

Posted on 9:44 AM

Selalu handphone collab dengan brand yang macam wow but this handphone collab with? CUN!!


Maybe aku akan beli...

SUPRA SKYTOP 2

Posted on 10:10 AM


damn Supra Skytop 2 dah keluar! And for sure Malaysia retail price (retail ker) macam argghh. Pa can i have my birthday present right now?

14th February?

Posted on 6:54 AM

14 Februari = Valentine's day? Yeah right..

Tarikh ni jer memang aku tak pernah sambut dari aku kecik biarpun orang cakap sebab aku takde buah hati ker apa ker aku memang tak pernah sambut sebab masa aku kecik Tok Wan aku pernah cakap kafir bagi mereka yang menyambut Valentine's day.

So bagi korang yang tau pasal cerita ni dah malas aku nak cerita lagi sebab banyak kot dalam suratkhabar semua. CUKUP!

Tapi 14 ni juga la Birthday mak aku! So aku dengan kakak dan adik aku pun plan celebrate birthday mak aku but bukan surprise la sebab mak aku tolong gak kan. Celebrate di rumah jer sebab senang dan boleh invite orang datang sekali kan and yes bbq!!


Ni kerja kakak aku dengan adik aku sebab aku tak reti langsung pasal benda ni


mostly yang di invite kawan2 parents and abang aku

thats my mum n my niece (anak buah aku ni bajet kek dia)

HAPPY BIRTHDAY MAMA!

Sorry mama tak beli hadiah sebab nak saving untuk bulan 3 ni! Tapi mama dah ada macam2 kan so mama tak kisah sangat. YES! Herm, sorry ma angah blogging guna computer baru mama. Eventho aku tiap2 hari berperang dengan mak aku tapi aku tetap sayang mak aku!

Mama, tambah elaun sikit bulan ni, nak beli kasut baru!

Sneakers

Posted on 3:23 AM

Dah lama aku nak buat post pasal kasut aka shoes aka sneakers aka kicks aka sole.

Aku dari masa aku sekolah rendah aku dah jadi gila kasut dan first kasut aku paling aku rasa best laa dapat LA Gear. Kenapa LA Gear? Sebab kasut tu ada lampu merah kat tapak. Hahaha mak aku marah kaw dengan kasut tu tapi mana laa kasut tu skarang kalau ada dah lama aku simpan. Ini pun salah parents aku sebab masa kecik parents aku dah bagi aku pakai kasut tapi mostly casual shoes not sneakers. Aku ada banyak gak la Clarks masa kecik2 dulu tapi aku tak suka sebab tak tau kenapa.

Then bila aku dah besar sikit aku rasa masa aku darjah empat aku dapat sneakers bapak aku beli atas pilihan aku. Memang rare time tu sebab bila aku pakai pergi sekolah petang orang tak kenal brand tu dan aku angkat jari tengah bila diorang cakap murah!

NEW BALANCE kot!!!! Aku nak kasut tu sebab logo N dan sangat laa comfort. Perghh....

Semakin lama semakin gila aku dekat sneakers and nasib baik mahal kalau tak tiap2 hari aku beli sneakers! Bila dah makin besar lagi banyak kasut aku tau dan makin sayanglah aku dengan kasut2 aku skarang ni. Collection aku tak banyak kalau nak compare dengan sneakerhead yang ada kat malaysia ni. Aku still sikit ada yang kat malaysia ni lebih dari 200 aku rasa based on rumours yang aku dengar dari sneakerhead yang lain.

Ok laa kalau si A everyweek beli 3 pasang so a month dia dah beli 12 pasang. Kalau setahun? Ini memang ada sebab ada forum for asian sneakerhead dan aku rasa mamat ni orang malaysia every week ada jer kasut dia beli. Damn, berlagak giler tapi aku sebenarnya jeles. Kat malaysia sneakers punya scene dah boleh kira agak gempak gak laa tapi nak compare dengan singapore kita kalah sebab orang tak tau value kasut tu sendiri. Its a fucking sneakers laa bro ... itulah ayat member2 aku bila aku bising kasut aku kotor. Lantak korang rr sebab aku jaga kot kasut aku, parents aku pun tau aku tak suka kasut aku orang pijak kasut aku kalau kat kenduri orang pergh mak aku tolong sorokkan dari orang yang tak bertamadun pijak kasut aku aku. BOLEH BUAT GADUH DENGAN AKU!! OK!!!


Siapa nak tau pasal sneakers and value dia pada orang2 gila sneakers.
Cari laa dvd nie baru korang faham. Member aku nak pinjam pun aku tak bagi sebab aku kedekut!!

So kasut yang aku ada sekarang adidas, nike, new balance, sb, puma, macbeth, asics. Tapi satu jer aku takde ONITSUKA TIGER. Why? Entah, tak menarik untuk aku beli.

Ni lah sneakers yang aku nak sangat tapi terlepas sebab time release tu aku kat jengka tengah belajar tak pun test. Memang sakit hati aku tak dapat nak beli




NB pigeon by STAPLE DESIGN

ADIDAS kazuki campus


ADIDAS kazuki vulcanized boot

Nike Air Yezzy by Kanye West

Inilah sneakers yang aku nak sangat dan serius aku takkan beli sneakers setahun!! Mama, papa tolong beli untuk anakmu yang memerlukan ini??




MONO - Hymn To The Immortal Wind Malaysian Tour

Posted on 8:01 PM


MONO from japan



Hari paling seronok bagi aku, MONO perform kt KLPAC dan opening act deepset from Malaysia yang tetap gempak onstage. deepeset pun intrumental macam MONO tapi dengan style yang berbeza. Nak tau apa yang different, korang beli la cd deepset memang tak rugi ok dari korang beli cd lagu tah paper kan and tak mahal pun ok!



from left to the right
Tamaki Kunishi : bass guitar, electric guitar, piano, glockenspiel
Yoda : electric guitar
Yasunori Takada : drum kit, glockenspiel, synthesizer
Takaakira Goto : electric guitar (otai)



Ok, aku nak cerita sikit pasal band MONO ni. MONO band instrumental Jepun formed in year 1999. Masa tu si Goto ni yang nak buat band instrumental ni and dia recruit member dia si Yoda bertindak sebagai rhythm guitar. And lastly baru laa si Tamaki ngan Takada join band Goto ni. Sekarang diorang dah ada 5 album yang aku malas nak listkan dan for saper2 yang baru nak dengar MONO ni, aku sarankan dengar album latest diorang Hymn To The Immortal Wind.

Style music diorang nie bagi aku macam post-rock tapi jenis sedih tapi noisy tapi syok bila dengar. Korang cari lagu MONO and then dengar pakai headphone sumpah memang layan. MONO keluarkan statement diorang main style contemporary classical music sebab ada element minimalism dan noise dengan bunyi guitar, orchestra, drum and bass diorang. 1st aku dengar pun dah meremang sebab memang best tapi aku tetap dengan Expolosions In The Sky, yes!


Memang tak rugi aku pergi tengok MONO perform hari tu sebab dulu diorang pernah datang tapi aku tak pergi (test punyer pasal) and so memang aku pergi for the second time diorang datang Malaysia. Tiket rm90 tapi berbaloi dengan local band kita deepset opening act, pergghhh memang layan giler malam tu. Banyak gak aku habis duit malam tu dengan t-shirt, dvd MONO, pastu ada sikit album2 band2 yang main noise jugak.

Overall, MONO memang terbaik!!

Harap2 laa, datang laa lagi sekali Explosions In The Sky.