Nike SB yang ditunggu

Posted on 10:48 PM

Aku boleh jadi sakit jiwa dengan Nike SB sebab every month ada jer kasut yang aku kena beli, dah tak boleh beli kasut lain. Nike Air Max lagi, nak cari Jordan lagi, nak PUMA Clyde lagi, Supra takda dalam list lagi setakat ni..hahahaha..still tak jatuh cinta biarpun aku g kedai jual Supra letak gambar Justin Bibirrr pakai Supra, boleh g mam! So ni SB yang aku tunggu!


Kit Away Baru ARSENAL

Posted on 4:47 AM

Season 2009/2010 ARSENAL away kit warna putih tapi untuk season depan dah tukar balik warna kuning! Kena cari juga laa aku kit away kit yang lama sebab aku takde lagi yang putih!


Player no 4 tu macam nak blah buat apa sesat kat pic ni buat sakit hati ada laa


Kuning dan marrrrrooooonnn!!!

Bila pulak home punya nak keluar nie??

adidas tengkorak?

Posted on 4:43 AM

Kali ni adidas"Hardland"  X JAPAN mastermind salah satu streetwear yang kaw di nippon! Malas nak cerita banyak tapi apa yang best tengkorak dekat lidah kasut! JAHAT!

tapi memang confirm kena beli on9 sebab dekat Ltd Edt Vault Singapore jer yang ada dan itu pun limited! Ballot system lagi! Pink di bawah Hitam di atas?

Pics via Sneaker Freaker !

Camera LOMO baru?

Posted on 10:05 PM

Aku memang suka lomography sbb die guner film yang mcm2 effect bleh dapat bila crossprocess! Tapi satu jer aku tak suka, FILEM 120 mcm sial. Susah nak dapat dan mahal sangat kat eBay. Aku nak review pasal SPINNER 360!


Pelik kan tapi korang nampak tak keychain macam racun ko suruh tarik tu? Bile korang tarik jer picu ker aper ker camera nie akan pusing 360 darjah sambil shutter terbukak! Wow! Horizon 180 jer! Meh aku tunjuk korang hasil2 dari geng2 LOMO sedunia!


Menarik tak? Yang pic color pelik ijau oren tu semua sebab film Xpro!
Aku pun tak tau price berapa dan aku nak sangat benda nie skarang!

Nike SB Thai Temple "Eric Koston"

Posted on 9:23 PM

Nike SB Dunk HI Thai Temple "Eric Koston" dah kuar hari ni dekat SHOWROOM sebab aku tanya dorang semalam tapi aku dah takde duit bulan ni. So kasut ni aku lepaskan biar pun gold die sangat cun dan mencapap tapi aku kena tahan laa bulan ni. Jangan aku ternampak orang pakai sudah confirm aku rasa nak rompak orang tu. Sakit hati! Parents aku, kakak aku pun tak nak belanja kasut untuk aku dah. Herm......


Apa best?? Confirm laa insole!! JAHAT!!

SBTG dari Singapore mali!

Posted on 11:20 PM

Founder SBTG Mark Ong and dia orang Singapore dan dia ada jugak owner ROYALEFAM. Keje dia dulu2 custom sneakers senang citer laa design kasut like melukis atas kasut tu dengan guna material yang macam2. Kasut yand dia dah collab aku rasa (tak salah aku laa) NIKE , NEW BALANCE, and DC Shoes! Wow, saper dia nie kan? Dia dah lame dlm industry ni since 2002 kot. Mike Shinoda pun nak jumpa die time LINKIN PARK wat tour kat Singapore (sneaker freaker issue 14) so aku nak tunjuk sneakers SBTG X Nike.



Mostly harga dari USD 300 till USD 700 ......... menarik x?

DATSUN

Posted on 10:40 PM

bila dengar jer DATSUN dah tau dah kereta buruk old skool yg confirm awek xkan naik. Heran ke apa aku nak naik xnak yang penting aku suka. Nak cerita pasal origins DATSUN ni senang cerita asal Jepun laa dan Nissan punya. Pendek jer origin DATSUN aku cerita nak tau lebih lanjut google DATSUN. Aku minat DATSUN lama sebab kalau di buat laa elok2 nampak menarik juga macam Mini. Buruk kot dulu2 tapi sekarang sebab ramai orang minat terus cam naik plak nama Mini (bkan Cooper S baru yang aku ceria ni). Macam biasa laa aku tunjuk gambar2 nie tapi kejap jer post nie..bhayaaaaaaaaa..


cukup takat ni jer laa..compare..

HUF d MYS!

Posted on 1:31 AM

HUF ni tuk skaters mainly tapi saper kisah sebab dah kalau nak pakai memang orang pakai jugak. HUF stuff korang boleh dapat dekat KROOKZ Times Square the one and only store in Malaysia that bring over all HUF stuff from San Francisco. WTF! So korang kena laa ke TIMES SQUARE yer! Aku suker dengan fitted HUF dan kasut X dorang sebab memang cun dan different. Tees dia ok gak tapi satu jer simple dan saper yang simple sgt boleh laa try HUF.

fitted ni sumer ada kat Krookz dan kalau nak lagi pic tees check kt www.hufsf.com

Nike Air Max 1 Infrared kembali?

Posted on 3:12 AM


Air Max 1 Infrared
Release Date (again) : July 2010
This is Infrared 2010..dont miss it like before! but this picture is not 10' infrared and its actually 08' infra..sorry guys!

adidas transform pack? (stan smith hide and seek)

Posted on 7:22 AM

Malaysia still tak masuk transform pack ni tapi menarik gak dan confirm aku tak pakai kalau beli pun!
So apa yang aku tau pack nie ada lima sneakers and memang complete bagi aku for a pack! 
Nizza, Samba, Superstar 80, Forum Mid, Stan Smith.







Ok ni jer gambar yang senang aku nak upload tapi nanti aku bagitaw details.

Stan Smith = from mid to low
Superstar 80 = Tongue (fokus skit baru nampak diff)
Forum Mid = Cover lace kot?
Samba = Cover lace lagi kot?
Nizza = boleh jadi hi and low (style)

If dah masuk Malaysia, akan aku update dengan price sekali ok!!

adidas with diesel?

Posted on 9:29 AM

dah lama dah jeans diesel collab dengan adidas. aku rasa 2 taun lepas maybe tapi time aku kat aussie aku ada jumpe but mahal sangat la (diesel memang laa mahal) lawa sebab entah la aku pun tak sure!

kat Malaysia tak masuk pun! damn!

adidas stan smith Hide&Seek 80s aka Stan Smith "Transformer"

Posted on 8:50 PM


Nama Hide and Seek tu orang lain yang bagi tapi aku bagi nama Transformer sebab mmg kasut ni boleh transform dari mid ke low! Memang lawa dan apa yang aku tau ada dua colour kasut ni and so maybe kasut ni ada di Adidas Originals Pavillion sebab situ memang selalu bawak masuk kasut rare juga tapi cepat habis so kena cepat guys! Aku ke KL hari ni so maybe aku akan angkut sepasang xpun dua2 sekali sebab boleh wat DS! Tapi next week vans C&C sampai pulak. Aduuhhhh well ni laa pic yang aku songlap, Thanks! From low to mid and from mid to low! Nice!

Sarawak Aveneu Queensland??

Posted on 1:21 AM

Kelantan di Australia

Posted on 9:39 AM


Akhirnya jumpa gak signboard ni
memang aku mencari pun signboard ni!

LOCATION = Queensland, Australia (tak percaya buka google maps)

Jason Markk

Posted on 9:50 PM

bagi sneakers enthusiast confirm tau apa Jason Markk

Jason Markk Sneaker Solution

Senang cerita la, benda alah ni untuk cuci sneakers korang jd macam baru balik tapi takde la macam baru sangat tapi ok la dan puas hati bagi aku sebab aku dah beli benda alah ni tapi bukan kat Malaysia atau dekat forum ST sebab byk orang jual mahal sangat. Bukan aku berkira tapi ini liquid kot, habis jugak kan takkan ni pun nak ripoff gak. Macam sial mereka itu!

Korang boleh guna liquid ni dekat semua kasut tak kira apa material pun, suede, leather dan lain2 material yang penting sneakers yer tapi satu jer aku tak berani nak try dkt nubuck timberland sebab takut rosak so aku tak jumpa lagi org cuci timberland melainkan guna pemadam timberland so sorry!

baik aku post jer link youtube untuk korang tengok macamana guna benda alah ni!

Jason Markk Sneakers Solution

so click jer!!

Nanti aku masukkan pic aku kemaskan kasut aku!

March pickup!

Posted on 9:14 PM

Dah lama tak post something kat sini and so sekarang dah tak lagi busy bolehlah aku aktif blog balik!


Akhirnya dapat juga aku dua pasang Nike Air Max Patta dan Vans Herringbone(material??)

For April pickup, harap2 dapat laa vans C&C (crooks and castles) dan Acupulco Gold dan the Germs!

Just wait and see!

I’m Going to the Gatsby Deodorant Street Fair

Posted on 7:27 AM

I'm going to the Gatsby Deodorant Street Fair..!

Venue : Ground Floor Berjaya Time Square
Time : 10 am till 5 pm

Prizes : RM15k worth of prizes will be given (you will know if u come)

Sumo wrestling in air bag? Rubber ball? herm..lets give it a try and maybe you will be the winner!

Where is TIME SQUARE?
You can go there by monorail and stop at IMBI station.
And the easiest way if you have more money to spend, taxi!
Just come over to BUKIT BINTANG and ask someone direction to TIME SQUARE.
If you already know where is TIME SQUARE ( i will say you are so dumb dumb if u live in KL still didnt know WTH is TIME SQUARE) just drive or cycle or jog or walk!! Make sure to use GATSBY DOEDORANT if u go there cycling or jogging! PLEASE, IM BEGGNG YOU!

Just click here for more info!

See you there! (bring more friends to make it happening)




After that can go to SHOWROOM and KROOKZ( usha sneakers ) !! I like!




Fake POLO..oh yeah..!!

Posted on 8:24 PM

Its been a week since my last post..so lemme give u some advice how to spot fake POLO RL shirts!

I do have them shirts but since a lot of people wearing the fake one and my frens accuse of wearing fake..ok i give it to my dad..herm..unlucky for me..!

1. The LOGO !
This is the authentic POLO..nice and solid colour logo u see!

This is fake POLO..well u can see the white thread on the logo..how come RL can make this make mistake? oh yeah..RL didnt make this one! And it is not so detail compared to the authentic one!

The yellow is authentic..because mostly the authentic the colour of the horse is dark brown and not light brown and also the dark blue rider!

2. Side seam stitches.


The left(yellow) have single sided neat side seam stitches compared to the right one that have double sided seam stitches..the yellow is authentic! (for SHIRTS MOSTLY not the POLO-T)

3. Shoulder seam stitches.


Which one have the nice stitches? Yes the yellow one is authentic!

4. The sleeves hem

The orange POLO..very neat grip compare to other one sluggish and poor grip..the ORANGE is AUTHENTIC!

5. PRICE TAG!

The important thing is POLO is not cheap like RM50 you can get at pasar malam and most likely it is cost more than RM350 to have one! Lemme say only u know wether its fake or not if u have them! But im still confused with the number, if its for POLO games yeah its only 4 players on the field so it must have 1 , 2 , 3 , 4 .. but i donno bout the country no. watsoever..! if 20 and 10 dats mean 2010! If u want to buy it try rugby shirts..its nice and so fit no pasar malam selling it YET!




Lipat kaki seluar?

Posted on 7:53 AM

In English it is called upturned cuffs..

This is not a new trend! Dah lama orang buat macam ni cuma segan sikit kalau nak buat macam ni sebab confirm parents n siblings kutuk kaw sebab maybe macam retard sikit but for me its so cool and nice. Boleh buat macam ni but not to work or class! Confirm kena marah punya! And thanks to GQ!


Nice?
Boleh juga dengan jeans but i prefer khakis and leather shoes! Tapi ada juga certain orang yang pakai jeans and sneakers and mostly nak tayang sneakers. Yer laa sneakers rare mesti rr kena tunjuk kan? Seluar besar gedabak tak boleh buat macam ni!

Nak lipat make sure jangan laa lipat kemas sangat macam lipat tu dah kena jahit. Make it like tak sengaja dan bukan dibuat (paham tak?) and sneakers kalau nak pakai make sure simple and color yang natural or lagi senang canvas sneakers macam vans slip on dll!!

TRY IT GUYS!

adidas X STARWARS

Posted on 9:23 PM

Well if u guys pernah singgah adidas originals kat pavillion for sure pernah nampak adidas collab starwars sneakers! Hermmm bagi aku biasa jer sebab tak menarik tapi sumpah dalam ebay price dah naik eventho sikit tapi camni laa, retail price = RM 4++ , ebay = RM 1+++ . Hermmm cam sial juga laa reseller tu tapi aku rasa susah orang nak beli sebab simple and collab yang tak menarik ok. So aku tunjuk korang ADIDAS X STARWARS .